Share

Het SP.a/Groen kartel haalt bijna een absolute meerderheid. Het gevaar van een rechtse coalitie is onbestaande.

Komt er een linkse oppositie in de gemeenteraad? Dit wordt de inzet van de laatste campagneweek.

In een eerste reactie op de peiling reageert Bart Vandersteene, lijsttrekker van ROOD!

“Termont wordt de volgende Gentse burgemeester. Dit staat na deze peiling zo goed als vast. De 2,5% voor ROOD! Gent is een mooi resultaat voor een eerste deelname. Samen met de 2,6% voor de PVDA+ betekent dit dat 5% van de Gentenaars voor een linkse oppositie zou kunnen stemmen. Het bevestigt wat wij reeds aanvoelden tijdens de campagne. De goednieuwsshow van het kartel wordt ondanks de 43% in stemmen door heel wat Gentenaars betwist. De dreiging van een sterke score voor N-VA, en daaraan gekoppeld de mogelijkheid van een rechtse coalitie, werd door de kartelpartijen opgeblazen om de stemmen voor een linkse oppositie af te leiden naar SP.a/Groen. Daarvoor bestaat nu geen enkele reden meer. Een stem voor een linkse oppositie die zich krachtdadig kan verzetten tegen de aankomende besparingspolitiek wordt de inzet op 14/10.

Was de PVDA+ ingegaan op ons kartelvoorstel, met Tom Demeester als lijsttrekker, dan was de eerste zetel zo goed als zeker en zou zelfs een 2e zetel een realistische inzet worden.

Dit alles blijft natuurlijk het resultaat van een peiling. Hoe de exacte verhoudingen zullen liggen weten we pas op 14/10. Maar dat een linkse oppositie sterker staat bij een bundeling van krachten valt moeilijk nog te ontkennen.

ROOD! Gent zal de laatste campagneweek ingaan met een duidelijke boodschap. De inzet op 14/10 wordt de vraag of er een linkse oppositie in de gemeenteraad komt of niet. ROOD! Gent zal er alles aan doen om dit realiseren.”ROOD! Gent

contact: Bart Vandersteene, 0485/937681


Hart boven hard

hartbovenhardkleur

18 stellingen

ecosoclogo

Roodlinks RSS feed

Agenda

Geen evenementen

Steun ons financieel

Geef ons een duwtje in de rug en stort een bijdrage op het rekeningnummer van Roodlinks nationaal:

000-3255563-49
IBAN BE97 0003 2555 6349
BIC BPOTBEB1
op naam van
Roodlinks
p/a Kruishofstraat 144 bus 118
2020 Antwerpen

Manifest

linksmoetookdurven